Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Duro me familjen tënde kur i thërret në namaz

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (72)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Allahu (azze ue xhel) i ka thënë profetit të Tij ﷺ:

وَأْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَيْهَا

”Urdhëroje familjen tënde të falë namazin dhe ji i durueshëm në këtë!”1

A bie në kundërshtim me fjalët e profetit ﷺ:

”Kënaqësia e syve të mi është  namaz.” 2?

Përgjigje: Ajeti d.m.th. ji i durueshëm kur urdhëron familjen tënde të falë namazin. Sepse mund të jetë e rëndë për njeriun kur urdhëron për namaz. Ai ndoshta ka vështirësi me fëmijët e tij dhe e braktisë urdhrin për namaz. Duro kur i urdhëron ata të falen. Vazhdo me këtë.


1 20:132

2 Bejhaki (7/78). Dhehebi ka thënë:

”Zinxhiri i transmetimit është i fortë.” (Mizan-ul-I’tidal (2/177))

Ibnul-Mulakin ka thënë:

”Zinxhiri i transmetimit është autentik.” (el-Bedr el-Munir (1/501))

Shpërndaje: