Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dy burimet e Shiizmit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://alfawzan.ws/sites/default/files/Mowalat–1426-11-10_0.mp3  

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e vërtetë se i pari që ka shpikur doktrinën e Rafidave (Shiitëve) ishte jehudiu Abdullah bin Sebe’?”

Përgjigje: “Po, nuk ka dyshim në këtë. Rafidat- apo, Shiitët në përgjithësi ndahen në dy lloje: Shiitët prej Mexhusëve dhe Shiitët prej Jehudëve. Ata të gjithë janë të bashkuar kundër Islamit, si Jehudët ashtu edhe Mexhusët. Që të dy palët kanë futur Shiizmin brenda Islamit, në mënyrë që ta shkatërrojnë Islamin. Jehudët kanë dërguar Abdullah bin Seben. Dhe gjëja e parë që ai bëri ishte shkaktimi i fitnes lidhur me Uthmanin radijAllahu anhu.”

Shpërndaje: