Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dy librat më të saktë pas Kuranit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses!

Ky pyetës thotë: Ka prej atyre që e fyejnë Sahihun e Bukharit dhe atë të Muslimit dhe thonë: Ato janë shkruar me dhjetëra vite pas vdekjes së të dërguarit dhe ndoshta mund të ketë diçka të pasaktë në to. Cili është gjykimi i kësaj thënie dhe si refuzohet ajo?

Përgjigje: Kjo thënie është e kotë. Libri më saktë pas librit të Allahut është Sahi Bukhari dhe pastaj Sahih Muslim. Nuk lejohet dyshimi në to dhe nuk dyshon në to askush përveç kafirit. 

Shpërndaje: