Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dy Masonë të cilët shkatërruan rininë egjiptiane dhe shkrimtarët

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: Tuhfat-ul-Muxhib, fq. 194

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është Xhemal-udin-Afgani dhe Muhammed Abduh ndër dijetarët që merren në konsidertë? Cila është gjendja e tyre? Ku qëndron devijimi i tyre?”

Përgjigje: ”Ata ishin dy Masonë të cilët kanë shkatërruar rininë në kohën e tyre në Egjipt. Ata kanë shkatërruar shumë shkrimtarë, duke përfshirë Muhammed Rashid Ridhan. Unë kam një punim rreth tij, të quajtur “Rudud Ehl-ul-ilm”. Për shkak të kufizimit kohorë, unë i referohem librit “Menhexh-ul-Madrasah el-Aklijjah fit-Tefsir” dhe “Xhemal-ud-Din el-Afgani fi Mizan-il-Islam.” Këta dy i përkasin liderëve të devijimit dhe janë më afër mosbesimit.”

Shpërndaje: