Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dy veta për namazin me xhemat dhe tre veta për namazin e xhumasë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (13), min: 52.59

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdah%20Fiqh-26-10-1434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A konsiderohet namaz me xhematë falja që përbëhet nga dy njerëz?

Përgjigje: Po. Për namazin me xhemat kërkohet që të jenë dy persona dhe tre persona për namazin e xhumasë; dy dëgjues dhe një që mban hytben.

Shpërndaje: