Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dyshoi se e prishi abdesin gjatë namazit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/11701.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gajtë faljes së namazit me xhemat, dyshova për daljen e gazërave, por nuk kishte zë apo erë të gazërave, prandej e vazhdova namazin me xhemat. A është ky veprim i saktë, a kam ndonjë obligim për këtë?

Përgjigje: Po, veprimi juaj është i drejtë. Në parim merret se je me abdes, dhe nuk duhet ta ndërpresësh namazin përveçse me bindje se e ke prishur abdesin. Ndërsa nëse ke vetëm dyshime atëherë abdesi yt vazhdon dhe namazi yt është i saktë, elhamdulilah.

Shpërndaje: