Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

E braktis namazin disa ditë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (12), min: 36:55

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdah%20Fiqh-19-10-1434_0.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person që qëllimisht e lë namazin disa ditë ose edhe më shumë, si një muaj. Cili është gjykimi i veprimit të tij? A duhet t’i kompenzojë ato?

Përgjigje: Ai duhet të pendohet. Ai nuk ishte musliman kur nuk i fali ato me qëllim. Kjo është blasfemi. Me qëllim të braktisësh namazin është dalje nga Islami. Megjithatë, porta e pendimit është e hapur. Pendohu tek Allahu dhe kujdesu për namazet dhe Allahu do ta falë atë që pendohet.

Shpërndaje: