Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

E falë namazin e xhumasë në oborr të xhamisë

Imam Ebu Ja’la Muhammed bin el-Husajn el-Farra (v. 458)

Burimi: Tabak-ul-Hanabilah (2/330)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

432 – Muhammed bin Ali Ebu Xhafar el-Xhauzaxhani. Ai ka kumtuar disa gjëra nga imami ynë duke përfshirë:

“Unë i thashë Ebu Abdil-lahit (Ahmed bin Hanbelit): “Një njeri është i aftë të hyjë në xhami por zgjedh të falet në oborr.”

Ai tha: “Nëse është e arsyeshme, për shkak të nxehtësisë, unë shpresoj që kjo të jetë në rregull.”

 

Shpërndaje: