Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

E fejuara kushtëzon burrin e saj që të shkurorëzohet nga gruaja e tij e parë

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: http://youtu.be/ufPzUSGSjYs

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Nëse e fejuara kushtëzon burrin e saj të shkurorëzohet nga gruaja e tij e parë, ndërsa burri e pranon këtë kusht, me çfarë obligohet burri para dhe pas kësaj gjëje?”

Përgjigje: “Në lidhje me këtë gjë keni dëgjuar edhe më herët. I lejohet burrit që të mos e shkurorëzoj gruan e tij të parë, e veçanërisht nëse me të ka fëmijë apo nëse ka dashuri dhe lidhje të fortë në mes të saj dhe burrit.”

Shpërndaje: