Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

E lejon gruan që të dalë vetëm një herë në javë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Uehab (18)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf%2023-7-1434_01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të lënë gruan që të dalë vetëm një herë në javë? A konsiderohet burri të jetë i padrejtë ndaj saj?

Përgjigje: Nëse ai nuk e lenë atë të dalë fare kështu që nuk ka të keqe. Kjo është edhe më mirë për të. Por në qoftë se ajo ka nevojë që të dalë jashtë ajo mund ta bëjë këtë në mënyrë të denjë. Nuk ka asgjë që e ndalon atë të dalë në mënyrë të denjë.

Shpërndaje: