Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ebul-Hasan el-Esh’ari braktisi Pasuesit e Bidateve dhe iu bashkua Ehl-us-Sunnetit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-´Akidah (10)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/msrf–02041434.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e vërtetë se Ebul-Hasan el-Esh’ari u pendua dhe iu bashkua Ehl-us-Sunnetit dhe Xhematit?”

Përgjigje: ”Po, kjo gjendet në libra. Kjo shkruan në librin e tij ”el-Ibaneh” dhe ”Makalat-ul-Islamijjin” dhe se ai e ka akiden e Imam Ahmed bin Hanbelit. Ai e tha këtë qartë. Librat janë të botuara dhe ekzistojnë tani. Të njëjten gjë ai e sqaroi qartë në letrën e tij të cilën ia dërgoi Thaghrit. Megjithatë, pasuesit e tij nuk u kthyen tek e vërteta. Ai u kthye tek e vërteta. Allahu e faltë.

Shpërndaje: