Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ehl-us-Sunneti dhe Xhemati janë Selefizmi dhe anasjelltas

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/jahlyh_07.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Zëri është i dobët dhe e vetmja gjë që ne mund të perceptohet nga çështja ishin emërtimet Selefizmi, Xhemati Teblig dhe Ikhuanu-Musliminët … Dhe se të gjitha këto grupe duhet të braktisen nga grupi i cili posedon të vërtetën dhe vërtetë ky grup është Ehl-us-Sunneti dhe Xhemati…”

Përgjigje: ”Dhe ky grup Ehl-us-Sunneti dhe Xhemati janë Selefitë. Ata janë Selefitë. Nuk ka rëndësi nëse ata janë në Sudan apo diku tjetër. Ai është i cili e ka keqkuptuar përgjigjën e cila është gabim, e jo unë. Unë thash se ai duhet të pasojë besimin e Ehl-us-Sunnetit dhe Xhematit dhe ky është Selefizmi i vërtetë. Jo një Selefizëm i supozuar. Një Selefizëm i vërtetë që pason të cërguarin salAllahu alejhi ue selem dhe atë që pasuan shokët e tij. Ky është Selefizmi i vërtetë.”

Shpërndaje: