Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ejakulimi në ëndërr gjatë ditëve të Ramazanit

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr: 10/274

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gjatë një ditë të Ramazanit gjatë kohës kur isha në gjumë, pashë një ëndërr që më bëri xhunub, cili është vendimi për këtë dhe a duhet të bëjë shpagim për këtë?
 
Përgjigje: Kujtdo që i ndodh kjo gjë gjatë agjërimit, haxhit ose umres ai nuk ka bërë ndonjë mëkat dhe nuk duhet të bëjë shpagimin. Dhe kjo nuk ndikon në agjërimin, haxhin apo në umren e tij. Megjithatë, ai duhet të bëjë gusël nëse atij i ka dalë sperma.

Shpërndaje: