Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ekzagjërim të lutësh Allahun që ti udhëzojë të gjithë njerëzit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (40)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighatsah%20%20-%2028%20-%2012%20-%201436.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A konsiderohet të jetë egzagjerim që të lutësh Allahun për diçka që shkon kundër dëshirës së Tij universale sikurse të udhëzojë të gjithë njerëzit dhe të pasurojnë të gjithë njerëzit?”

Përgjigje: ”Po, kjo është ekzagjërim. Allahu (Subhanehu ue Te ala) e devijon kë të dojë dhe udhëzon kë të dojë. Ai nuk i udhëzon të gjithë dhe nuk i devijon të gjithë. I përket urtësisë së Tij (Subhanehu ue Te ala) se Ai udhëzon kë të dojë dhe devijon kë të dojë.”

Shpërndaje: