Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ekzagjerimi në rukje

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (47)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighatsah%20-%2014%20-0%204%20-%201437.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur disa i bëjnë rukje njerëzve të pushtuar ata i flasin xhinëve të cilët i kanë pushtuar dhe bisedojnë me ta. Cili është gjyikimi mbi këtë?

Përgjigje: Ky është përfundimi i tyre. Nëse xhini i bindet atij dhe del prej personit, kështu që hamdi dhe lavdërimi i takon Allahut. Përndryshe është bisedë e kotë. Ai duhet të lexon nga Kurani, të pështy mbi personin e sëmurë dhe të lutet për të. Të bisedohet me xhinin ose të goditet personi i pushtuar dhe të besohet se kjo ndikon xhinët nuk janë të lejuara. Kjo është ekzagjerim.

Shpërndaje: