Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

El-Furkan dhe El-Farik

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (915)

Data e fetvas: 1417-03-20/1996-08-05

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Njëra prej tyre është domosdoshmëri dhe ajo është thirrja në të vërtetën e cila ndanë në mes të vërtetës dhe gënjeshtrës dhe mes njeriut dhe vëllait të tij. Prandaj Kurani fisnik quhet mes tjerash “el-Furkan (dallues i të vërtetës nga e pavërteta)”, ndërsa i dërguari (salAllahu alejhi ue selem) ndër të tjera quhet “el-Farik“. Para së gjithash ai bëri dallimin në mes të vërtetës dhe gënjeshtrës, Teuhidit dhe idhujtarisë, babait dhe djalit të tij, djalit dhe babait të tij, dhe kështu me radhë.

Shpërndaje: