Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

El-Halebi dhe Kutbitë

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali

Burimi: http://rabee.net/ar/articles.php?cat=8&id=236

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Kutbitë në Egjipt i luftojnë Selefitë në Egjipt dhe në vende të tjera në mënyra sektare. Ata i quajnë ata ”kritikues ekstrem” dhe keni dashuri për Kutbijunët e tjerë, Ikhuan Musliminët, Ebul-Hasen el-Misri el-Ma’ribin dhe el-Halebin dhe sektin e tij.

Allahu e ka ekspozuar ascojimin e tyre të rreme me Selefizmin kur Ikhuani ekstrem Abdurr-Rrahman Abdul-Khalik i vizitoi ata në Egjipt. Ata e mirëpritën atë si një mbret dhe thanë se ai është Shejkhu dhe udhëheqësi i tyre dhe udhëheqësi shpirtëror i Selefizmit, do të thotë për Selefizmin e tyre të rremë.

Forumi ”Kul-us-Selefijjin” i dërguan lavdata Abdurr-Rrahman Abdul-Khalikit nga njerëz që pretendojnë Selefizmin. Kjo ishte shkruar në këtë forum:

”Ishte një pamje e mahnitshme dhe plotë njerëz. Kanali-teliviziv ”el-Hikmah el-Islamijjeh” kishte ardhur në terminalin e aeroportin ndërkombëtar në Kairo së bashku me Shejkh Ebu Is’hak el-Huvejnin dhe shumë egjiptianë të tjerë të famshëm. Aty në atë rast zbriti babai shpirtëror egjiptiani Shejkh Abdurr-Rrahman Abdul-Khalik, pas tridhjetë viteve mungesë …

Pak para daljes nga aeroporti u ngritën Tekbirate edhe më shumë dhe ato shkaktonin rëqethje … Destinacioni i Selefive në Egjipt dhe në botën islame është udhëheqësi shpirtërorë i Selefive. Ne e duam atë për hir të Allahut … ”

El-Halebi ishte i ditur me mirëpritjen e Abdurr-Rrahman Abdul-Khalikit dhe shtirej sikurse e dënonte atë. Megjithatë, ai beson se ata janë Selefijun.

Së fundi, ata morrën pjesë me Ikhuanët dhe parullat e tyre laike dhe themelimin e një shteti laik dhe demokratik që nuk bën dallim mes myslimanëve dhe të krishterëve.

Ata morrën pjesë me ta për të shfuqizuar ligjin e Allahut në të gjitha aspektet dhe harruan parullat e tyre të vjetra ”se gjykimi i përket vetëm Allahut”.

Disa prej tyre e kishin zakon të bënin Tekfir mbi atë që nuk gjykon me ligjin e Allahut, pa marrë ndonjë vërejtje.

A nuk është dëshmia el-Halebiut se ata janë Selefijun shembull i gënjeshtrës më të keqe, kundërshtimi më i madh, dhe dëshmia e rreme më e keqe?

 

Shpërndaje: