Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Emërtimi me emra të engjëjve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (70), min: 55:25

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighatsah%20-%2019%20-0%207%20-%201438.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet që njerëzit të kenë emra të engjëjve si “Xhibril” dhe “Mikail”?

Përgjigje: Lejohet kjo. Lejohet për të pasur emrat të engjëjve dhe emra të profetëve.

Pyetje: A lejohet që vajzat të emërtohen me “Malek” dhe “Malak”?

Përgjigje: Jo. Nuk është e lejuar për të emëruar një vajzë me emrin “Malek”. Malek do të thotë Melek.

Shpërndaje: