Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

En-Nexhmi në lidhje me Selim el-Hilalin, Ali el-Halebiun, el-Magrauin dhe el-Ma’ribiun

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmij (v. 1429)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Pasuesit e el-Magrauit argumentojnë kundër nesh me tezkijet e shejkh Selim el-Hilalit dhe shejkh Ali el-Halebiut sepse këta dy njerëz e mbrojnë el-Magrauin dhe [Ebul-Hasan] el-Ma’ribin. A duhet t’i konsiderojmë ata si ata?

Përgjigje: Ajo që dimë është se ata që mbrojnë bidatçitë konsiderohen si ata.

Sa i përket el-Maghrauit, padyshim që është konfirmuar pa asnjë dyshim nga ai se ai thotë se Islami kolektiv mungon që një kohë e gjatë dhe se e vetmja gjë që ekziston sot janë rastet individuale. Kështu thotë ai.

Ai gjithashtu thotë se ai që i bindet gruas së tij në një gjë të ndaluar, e ka konsideruar atë si hyjni. Kjo do të thotë dalje nga feja dhe dalje nga Islami – dhe prej Allahut kërkohet mbrojtje.

Shpërndaje: