Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Enashidet janë të sufistëve dhe hizbive

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për enashidet (ilahitë) islame?”

Përgjigje: “Elhamdulilah, nuk është e njohur se enashidet janë përdorur në të kaluarën siç përdoren ato kur këndohen në kor dhe me melodi, tone muzikale e me thyerje të fjalëve, shkaku që t’i tërheqin dëgjuesit.

Kjo nuk ka qenë kurrë e njohur përveçse tek sufistët, të cilët i konsiderojnë enashidet si një formë adhurimi, ose ato janë të njohura tek Hizbijtë dhe tek pasuesit e grupeve, të cilët me këto enashide thërrasin tek grupet e tyre.”

Shpërndaje: