Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Energjia elektrike ndërpritet gjatë namazit të xhumasë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Nur alad-Darb

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/drb-18-09-1436-01.mp3

Data e fetvas: 18/9-1436 ose 5/7-2015

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gjatë rekatit të parë në namazin e së premtes, u ndërpre energjia elektrike, ndërsa namaz falësit jashtë xhamisë nuk mund ta dëgjonin imamin. Si rezultat, disa prej tyre e braktisën pasimin e imamit dhe e e falën namazin e drekës, sepse ata mendonin se kishin humbur namazin e xhumasë. Cili është vendimi mbi këtë?

Përgjigje: Ata nuk e humbin namazin e xhumasë fare. Ata duhej të  përfundonin namazin vetmas. Do të kishin mundur që të vendosin një person përpara që tu printe në namaz dhe ta përfundonin namazin me të. Namazi i së premtes nuk anulohet vetëm për shkak se altoparlanti prishet. Ata duhet ta përfundojnë atë vetmas. Gjithashtu, do të kishte qenë mirë nëse dikush tjetër i kishte udhëhequr ata në namaz.

 

Shpërndaje: