Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Esharitë kanë devijime të shumta

Imam Muhamed bin Salih bin thUthejmin (v. 1421)
Sherh el-Arba’in en-Neueuije, fq. 289-290
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Atëherë, a është e saktë të thuhet se këta dy burra – En-Neueui, Ibn Haxheri dhe të tillët si ta, se ata ishin Eshari?

Jo. Esharitë e kanë besimin e vet, i cili përbëhet nga keqkuptime rreth emrave dhe cilësive të Allahut, rreth besimit dhe jetës pas kësaj. Vëllai ynë Sefer el-Hauali1 ka shkruar shumë mirë lidhur me atë që mësoi për besimin e tyre. Shumica e njerëzve besojnë se devijimi i vetëm i Esharive nga rruga e selefëve ka të bëjë me emrat dhe cilësitë e Allahut. Ndërkaq ata kanë devijime të shumta.


Vërejtje: Sefer el-Hauali me kohën devijoi dhe dijetarët paralajmëruan kundër tij, për më tepër rreth tij mund të lexoni këtu: https://www.perlatmuslimane.com/category/menhexh/persona-ndaj-te-cileve-dijetaret-kane-paralajmeruar/sefer-el-hauali/

Shpërndaje: