Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Është dhuratë nga Allahu që të mos i përkasësh pasuesve të bidateve

Imam Shems-ud-Din Muhammed bin Ahmed edh-Dhehebi (v. 748)

Burimi: Sijar A’lam-in-Nubala (4/454-455)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Ja’la ibn Ubejd transmetoi nga el-A’mash nga Muxhahidi i cili tha:

“Unë nuk e di se cila dhuratë është më e madhe, që Allahu më ka udhëzuar në Islam apo që më ka kursyer nga këto epshe.”

Si për shembull Rafidat, Kaderitë dhe Xhehmitë.

Shpërndaje: