Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Është e rekomanduar ngritja e duarve kur lutesh për të vdekurin

Imam Salih Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Tathir-il-I’tikad (9)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/et–1432-04-10.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Dje ju thatë se është e lejuar për të ngritur duart gjatë lutjes për të varrosurin …

Përgjigje: Nuk thashë se është e lejuar. Është e rekomanduar. Ngritja e duarve është një mënyrë për tu përgjigjur lutja. Kjo gjithashtu tregon nevojën për Allahun (Subhanehu ue Te ala). E vetmja kohë ku nuk ngritën duart është vendi ku i dërguari (salAllahu alejhi ue selem) u lut pa i ngritur duart.

Pyetje: A duhet ngritur duart gjatë vizitës së varreve?

Përgjigje: Ato duhet të ngritën gjatë lutjes.

Shpërndaje: