Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Është mosbesim i madh zëvendësimi i Sheriati me ligje të kufarëve

Alameh Zejd bin Muhammed el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: et-Ta’likat el-Latifah ala Usul-is-Sunneh el-Munifah, fq. 37

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje 7: A është mosbesim i madh zëvendësimi i ligjit të Allahut me ligje të kufarëve?

Përgjigje: Nëse ai e zëvendëson ligjin e Allahut, do të thotë e heq atë tërësisht dhe e zëvendëson atë me ligjet e kufarëve, kështu që ky veprim është mosbesim i madh. Sepse ai e zëvendëson atë vetëm nëse ai nuk është i bindur se ai është i përshtatshëm dhe se ai beson se ligjet e kufarëve janë të mëshirshme.

Shpërndaje: