“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Është obligim të bëhet tebdi mbi bidatçiun mbi të cilin dijetarët kanë bërë tebdi – Feuzan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (47)

Burimi: https://www.youtube.com/watch?v=GUO-IGytbb4

Përktheu: Bekim Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetjë: Personi i cili nuk bën tebdi mbi bidatçiun, mbi të cilin dijetarët kanë bërë tebdi – kanë bërë tebdi mbi menhexhin e tij – dhe kanë paralajmëruar kundër tij. A konsiderohet ky bidatçi sikurse ai?

Përgjigje: Po. Ai i cili nuk e bën tebdi atë, konsiderohet  sikurse ai. Sepse ai nuk e konsideron se ai ka bërë bidat dhe se veprimi i tij është bidat.

Pos kësaj, ai beson se njerëzit gabojnë kur bëjnë tebdi mbi të.


Shikojeni videon këtu: https://www.youtube.com/watch?v=bnz5V5rImx0&feature=youtu.be

Shpërndaje: