Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Është obligim të inforumuarit e autoriteteve myslimane në lidhje me terroristët dhe kontrabandistët e drogës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14258
Përgatiti:
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çfarë është gjykimi për të informuar autoritetet në lidhje me njerëzit e këqinjë, si kontrabandistët e drogës dhe njerëzit që planifikojnë për të cenuar sigurinë në vendet myslimane?”

Përgjigje: ”Kjo është e detyrueshme. Është e detyrueshme informimi i autoriteteve në lidhje me njerëzit qëllimkeq që përbëjnë një rrezik për myslimanët në përgjithësi dhe për shoqërinë. Ai i cili ka dije në lidhje me ta dhe e di se kush janë ata dhe ku ata janë dhe çfarë ata bëjnë është i detyruar ti njoftojë autoritetet. Kjo është nasihah (sinqeritet), kjo është nasihah për myslimanët, për udhëheqësin dhe për njerëzit e thjeshtë.”

Shpërndaje: