Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Është vetëm muslimani që agjëron për hir të Allahut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/%205827

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Nuk është përmendur që idhujtarët të kenë agjëruar për statujat e tyre. Me të vërtetë ata përkulen para tyre, bien në fytyrë, u bëjnë flijime dhe i adhurojnë, por nuk është përmendur se ata agjërojnë. Është vetëm muslimani që agjëron për hir të Allahut (azze ue xhel). Prandaj Allahu tha për agjërimin:

“Agjërimi është i Imi dhe Unë shpërblej për të.”

Asnjë popull tjetër nuk agjërojnë për dikë tjetër përveç Allahut (subhanehu ue te ala). Kjo është ndoshta – dhe Allahu e di më mirë – pse Allahu e veçoi agjërimin përpara të gjitha veprave të tjera, domethënë sepse agjërimi nuk përzihet me syefaqësi, idhujtari apo qëllimin për dikë tjetër përveç Allahut (subhanehu ue te ala).

Shpërndaje: