Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Eulijatë mund të krijojnë me lejen e Allahut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tet`hijrul I`tikad (3)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13188

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Në qoftë se ju thuhet disa njerëzve se një Ueli nuk është në gjendje të krijojë ndonjë gjë, ata thonë se Allahu është i aftë që ta lejoj atë që të krijojë…”

Përgjigje: ”A do ta adhuroshë atë për shkak se Allahu është i aftë që ta lejoj atë që të krijojë? Adhuroje Allahun i Cili është i aftë. Ai që vetëm mund të krijon nëse Allahu e bën atë të aftë për të krijuar është i paaftë.”

Shpërndaje: