Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falet dhe agjëron gjatë një periudhe të pastër gjatë lehonisë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/%205841

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gjatë lehonisë së gruas gjaku i pushoi për dy ditë pas së cilës ajo agjëroi dhe u fal. Pastaj iu kthye gjaku. A ishte agjërimi i saj i vlefshëm gjatë kësaj kohe?

Përgjigje: Po, agjërimi i saj është i vlefshëm. Nëse gjaku i saj pushon gjatë dyzet ditëve pas së cilës ajo agjëron dhe falet, dhe pastaj i rikthehet gjaku i saj, ajo ndalet nga namazi dhe agjërimi derisa t’i kenë përfunduar dyzet ditët. Agjërimi i saj në mes të lehonisë është i saktë për shkak se ajo agjëroi në një gjendje të pastër.

Shpërndaje: