Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fali dy rekate namaz nate dhe agjëro një ditë kur është vapë

Imam Zejnud-din Ibn Rexheb El-Hanbeli (v. 795h)

Burimi: Letaiful-Mearif, fq. 391

Përktheu: Besim Gjelaj

www.perlatmuslimane.com

Ebu Derda (radijAllahu anhu) thoshte:

“Falni dy rekate namaz në errësirën e natës për errësirën e varrit, agjëroni një ditë kur është vapë, për nxehtësinë e ditës së Ringjalljes dhe jepni lëmoshë (për t’i shpëtuar) të keqes së ditës së vështirësisë.”

Shpërndaje: