“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e gruas me gra të tjera në shtëpi

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Makanat-ul-Mar’ah fil-Islam, fq. 615

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme për një grua që t’i udhëheq gratë e tjera në namaz në shtëpi?

Përgjigje: Nuk ka të keqe në qoftë se një grua i udhëheq gratë e tjera në namaz. Gjëja më e mirë është që ajo të qëndroj në të njëjtin rresht me to. Ajo nuk duhet të qëndrojë para tyre. Kjo është më mirë se ato të falen vetmas.

Shpërndaje: