Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit dhe duaja për atë që besojnë se lejohet kurbani për hir të xhindëve?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz 

Mexhmu Fataua Ibn Baz, Volim 8, fq. 149

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejueshme për të bërë dua ose t’ia falësh namazin e xhenazes personit i cili vdes me besimin se lejohet therja e kafshëve për Exhinët (duke pasur parasysh se edhe vetë ai e ka vepruar këtë gjë)?”

Përgjigje: “Nuk është e lejuar ta falësh namazin e xhenazes së tij, ose ta lashë trupin e tij, apo ta mbështjellësh atë me qefin, sepse ai nuk konsiderohet të jetë musliman më dhe ai nuk duhet të varroset në varrezat e myslimanëve me myslimanët e tjerë. Ai është mushrik (jobesimtarë). E njëjta gjë vlen edhe për atë që u lutet dhe zotohet për të mirën e Xhinëve, ose Evlijave, ose për të vdekurit.”

Shpërndaje: