Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit drejt Kibles në aeroplan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (42)

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%2011%20-%201%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A duhet personi i cili është në aeroplan të kthehet në drejtim të Kiblës kur ai falet ?”

Përgjigjja: ”Po. Ka hapësirë në aeroplan për të qëndruar drejt Kibles; tek dalja, në shtegun mes pasagjerëve:

”Prandaj frikësojuni Allahut sa të mundeni.” Et-Tagabun, 64:16

Nëse ai nuk mund ta bëj këtë, ai duhet të falet ashtu si mundet.

Nëse aeroplani fillon të zbret në fund të kohës së namazit, ai mund ta shtyjë namazin dhe ta falë atë pasi që ka zbritur. Dhe në qoftë se namazi nuk mund të bashkohet me namazin e mëvonshëm, ai falet në gjendjen në të cilën ai është.

Shpërndaje: