Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit duke qëndruar para imamit

Imam Muhammed bin Abdil-Hadi el-Makdisi (v. 744)

Burimi: Ikhtijarat Shejkh-il-Islam Ibn Tejmijjeh, fq. 30

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

43 – Ai (Ibnu Tejmijeh) mendonte se namazi i xhematliut që qëndron para imamit është i vlefshëm në qoftë se ai ka arsye dhe jo ndryshe. Shembuj të arsyeve të tilla është se namazlinjtë janë aq shumë saqë është e pamundur për të falur namazin e xhumasë apo namazin e xhenazes nëse nuk qëndrojnë para imamit.

Shpërndaje: