Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit me el-menij në rroba

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Likaat el babul meftuh

 Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

El-menij është i pastër. Nëse njeriu falet dhe në rrobat e tij ka menij, namazi i tij është i saktë qoftë nëse e ka bërë kete me vetëdije apo nga harresa. Porse thuaj: Sikur në teshat e tij të kishte urinë e pastaj falet duke harruar apo nga injoranca dhe nuk e di këtë vetëm se pas përfundimit të namazit, namazi i tij është i saktë.

Shpërndaje: