Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit në rreshtin e dytë pa u plotësuar rreshti i parë

Shejkh Abdullah bin Shejkh Muhamed
Ed-Durar us-Sannieh fi Axhuibeh en-Nexhdieh Vol 4. fq.281
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Shejkhu është pyetur: Nëse një grup namaz falës formojnë një rresht të dytë edhe pse rreshti i parë nuk është plotësuar, a pranohet namazi i tyre apo duhet ta përsërisin atë?

Përgjigje: Namazi i tyre pranohet dhe ata nuk duhet ta përsërisin atë, megjithatë, ata duhet të urdhërohen që ta plotësojnë rreshtin e parë, pastaj rreshtin pas tij duke u bazuar në hadithet që janë përmendur në lidhje me këtë çështje.

Shpërndaje: