Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit pas Esharive

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (41)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majid%20-%2019%20-%2002%20-%201437-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet falur pas personit që ka besimin e Xhehmive në lidhje me ngritjen e Allahut dhe e interpreton atë si pushtim?

Përgjigje: Xhehmitë nuk thonë kështu. Është besimi i Esharive që thotë:

 “Pastaj Ai u ngrit mbi Arsh. 13:2

do të thotë se Allahu e mori pushtetin. Ai (që beson kështu) nuk duhet të emërohet si imam xhamie. Por në qoftë se gjen njerëz (me besim të saktë) falu me ta, e nëse nuk ka të tjerë, atëherë falu me ta (Esharitë). Mos e humb shpërblimin e namazit me xhemat.

Shpërndaje: