Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit pas imamit që pinë duhan

Imam Abdurr-Rrahman bin Nasir es-Sa´di (v. 1376)

Burimi: el-Mexhmu el-Kamileh el-Mu´alafat vol.7 fq.120

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A lejohet të falemi pas një imami i cili pinë duhan?”

Përgjigje: ”Në qoftë mund të gjeni një imam tjetër mos u falni pas tij (imamit që pinë duhan). Dhe në qoftë se nuk e gjen një imam që nuk pinë duhan, ti duhet të falesh pas tij dhe jo të falesh vetëm. Allahu e di më së miri.”

Shpërndaje: