“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit të plot gjatë udhëtimit

Imam Ahmed bin Hanbel

Burimi: Kitab ul-Meseil an Imam Ahmed bin Hanbel nga Ibën Hani en-Nejsaburi

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çfarë është vendimi që një person të falë namazin e plotë gjatë udhëtimit?”

Përgjigje: ”Me këtë ai ka kundërshtuar Sunnetin e Profetit -صلى الله عليه وسلم- i cili është shkurtimi i namazit, dhe shkurtimi i namazit është më i dashur tek ne.”

Shpërndaje: