Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit të sabahut pas lindjes së diellit

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Përktheu: Valdet Gashi

Burimi: https://www.youtube.com/watch?v=0bjBajwhXXY

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet falja e namazit të sabahut pas lindjes së diellit? Nëse nuk është e lejuar, çfarë është rreziku në Ditën e Gjykimit?

Përgjigje: Çuditem nga kjo pyetje! A lejohet falja e namazit të sabahut pas lindjes së diellit?! Subhan-Allah! Kush mund ta thotë këtë?! Ai i cili e vonon qëllimisht faljen e namazit të sabahut deri pasi të lind dielli, ai ka dalë nga Islami. Kjo sipas mendimit të atyre që e konsiderojnë jobesimtarë atë të cilin nuk e fal një namaz farz.

Shpërndaje: