“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit të xhenazes në vendin ku ajo pastrohet

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: “Mexhmu’ Fataua Ibn Baz” 13/156
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Për ata që nuk mund ta falin namazin e xhenazes në xhami, a është e lejueshme të falet namazi i xhenazes në vendin ku xhenazja është pastruar?”

Përgjigje: “Nëse vendi është i pastër, atëherë është e lejueshme dhe nuk ka asgjë të keqe.”

Shpërndaje: