Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e xhumasë pas imamit Xhehmi

Imam Ebu Daud Sulejman bin el-Esh’ath es-Sixhistani (v. 275)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed, fq. 82-86

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

396 – E kam dëgjuar Imam Ahmedin duke u pyetur në lidhje me një imam nga Xhehmitë i cili i udhëheq njerëzit në namazin e xhumasë. A duhet përsëritur këtë namaz para apo pas namazit të xhumasë?

Imam Ahmed bin Hanbeli u përgjigj: Pas namazit të xhumasë.

Shpërndaje: