“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit vullnetarë kur thirret ikameti

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Tauxhihat Muhimmeh li Shabab-il-Ummah, fq. 377-378

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejueshme të angazhohemi me namaz vullnetarë, nëse është thirrur ikameti për namazin farz?”

Përgjigje: “Nëse thirret ikameti për namazin farz, është e ndaluar që të fillosh me namazin vullnetarë. Dhe namazi i cili është falur në këtë kohë, është i pavlefshëm.

Ndërsa, nëse ikameti thirret, ndërsa ti je duke falur namazin vullnetar dhe ke filluar namazin para thirrjes së ikametit, e ndërpret namazin nëse je në rekatin e parë dhe e përfundon atë nëse je në rekatin e dytë, pastaj i bashkëngjitësh xhematit.”

Shpërndaje: