“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e teravive dhe e bajramit në shtëpi gjatë coronavirusit

Alameh Abdul-Aziz bin Abd-Allah Alush-Shejkh

Burimi: https://www.alarabiya.net/ar/saudi-today/2020/04/17/مفتي-السعودية-صلاة-التراويح-والعيد-بالبيوت-في-ظل-كورون

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Lidhur me namazin e teravive – myftiu i Saudisë – u përgjigj se, këtë vit njerëzit t’i falin teravitë në shtëpitë e tyre gjatë Ramazanit sepse me të vërtetë është e pamundur që të bëhet kjo në xhami për shkak të masave të sigurisë të marra nga institucionet kompetente në luftën kundër virusit corona.

Ndërsa lidhur me namazin e bajramit në shtëpi, ai u përgjigj: në rast se situata vazhdon të jetë kështu dhe namazi i bajramit nuk mund të falet nëpër xhami ose në vende të faljes, atëherë ai falet në shtëpi, por pa hutbe. Komisioni i Fetuave el-Lexhnah ed-Daimeh ka nxjerrë fetua më parë se ai që e humbet namazin e bajramit (me xhemat në xhami apo vendfalje) dhe dëshiron ta falë atë, rekomandohet që ta falë atë (në shtëpi) në formën e namazit të bajramit, por pa hutbe.

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram