Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e teravive në shtëpi

“Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”

Abdul-Aziz bin Abdilah bin Baz

Abdurr-Razak Afifi

Abdullah bin Ku’ud

Burimi: http://alifta.com/Fatawa/FatawaChapters.aspx?languagename=ar&View=Page&PageID=36&PageNo=1&BookID=12

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A të shkoj në xhami apo të falem në shtëpi? Unë nuk jam imam. Sepse preferoj që të lexojë vet në vend se të dëgjojë leximin e të tjerëve. A kam mëkat nëse i fali teravitë në shtëpi?

Përgjigje: Është në rregull nëse i falë teravitë në shtëpi, sepse teravit janë namaz vullnetarë. Megjithatë, është më mirë që ti falësh në xhami me imam, sepse kjo është pasim i asaj qe Profeti (salAllahu alejhi ue selem) dhe shokët e tij vepruan. Kur profeti (salAllahu alejhi ue selem) ishte falur me shokët e tij deri në pjesën e tretë të natës, sahabët pyetën nëse ata mund të falen tërë natën.

Profeti (salAllahu alejhi ue selem) tha:

“Ai që falet me imamin derisa ai ta përfundoj namazin, konsiderohet sikurse të jetë falur tërë natën.”

Transmetuar nga Ahmedi dhe autorët e Sunneneve përmes Ebu Dherrit (radijAllahu anhu) dhe zinxhiri i transmetimit është i mirë.

 

Shpërndaje: