Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e vitrit me xhemat jashta Ramazanit

Alameh Muhammed bin Abdil-Vehab el-Uasabi (v. 1436)

Burimi: Ikd-ul-Xhuman min Fataua Ramadhan, fq. 41

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A lejohet falja e vitrit me xhemat jashta Ramazanit? Dhe a duhet lexuar në heshtje apo me zë?”

Përgjigje: ”Nëse kjo ndodh nganjëherë lejohet falja e vitrit me xhemat jashta Ramazanit. Nëse kjo ndodh nganjëherë kjo lejohet. Në këtë rast leximi duhet të jetë me zë.”

Shpërndaje: