Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja pas imamit që bën shirk të madh

Imam Abdul-Aziz bin Abdil-Lah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Sherh Keshf-ish-Shubuhat, fq. 65

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa njerëz falen pas njerëzve që bëjnë shirk të madh, duke u argumentuar me atë se ata janë injorantë por janë muslimanë. Si pasojë ata falen pas tyre, cili është gjykimi mbi namazin e tyre?

Përgjigje: Nëse dihet se ai bën shirk të madh, atëherë falja pas tij nuk është e vlefshme sipas konsensusit të muslimanëve, do të thotë nëse dihet se ai është idhujtar.

Shpërndaje: