Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja pas atyre që mohojnë lartësinë e Allahut dhe thonë se Kurani është i krijuar

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Fet’h-il-Mexhid (13)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu ju dhëntë sukses! Cili është gjykimi rreth sektit ibadijeh (sekt i khauarixhëve) dhe të tjerëve që mohojnë lartësinë e Allahut dhe thonë se Kurani është i krijuar? Cili është gjykimi i faljes së namazit pas tyre?

Përgjigje: Ata janë të devijuar! Allahu e ka krijuar botën mjaft të gjerë, ka imamë që nuk e kanë këtë besim, faluni pas tyre. Po!

Shpërndaje: