Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja pas bidatçiut dhe atij me besim pagan

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali
El-Lubab, fq. 109
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është i vlefshëm namazi pas pasuesve të bidateve?

Përgjigje: Nëse mund të falesh pas një imami sunni, fale namazin e xhumasë dhe namazin me xhemat pas tij, mos u fal pas bidatçiut. Nëse ka vetëm bidatçi, fale namazin e xhumasë dhe namazin me xhemat pasi që të kesh diskutuar me të dhe ti’a kesh shpjeguar atij të vërtetën. Nëse personi vazhdon të ketë një bidat pagan pas diskutimit tuaj dhe pasi t’ia kesh shpjeguar të vërtetën, nuk duhet (lejohet) të falesh pas tij.

Shpërndaje: